De kubussen-constructie is in de architectuurwereld internationaal bekend. Het geldt als een hoogtepunt van het structuralisme.
Volledig scherm
De kubussen-constructie is in de architectuurwereld internationaal bekend. Het geldt als een hoogtepunt van het structuralisme. © Maarten Sprangh

Standbeeld voor architect van beroemd CB-complex in Apeldoorn

Apeldoorn krijgt een standbeeld van Herman Hertzberger. Hij is de architect van het vermaarde Centraal Beheer-complex in het hart van de stad. 

 1. Jan (60) stopt bijna al zijn geld in eigen windmolen: ‘Het wordt economisch een heel interessant ding’
  PREMIUM

  Jan (60) stopt bijna al zijn geld in eigen windmolen: ‘Het wordt economisch een heel interes­sant ding’

  Dagen aaneen zit Jan Graafland te tekenen en te rekenen aan zijn keukentafel in Apeldoorn. De techneut ontwikkelt zijn eigen windmolen – de Ventus Valeo – en zet daarvoor al drie jaar alles opzij. Privé knoopt hij met zijn vrouw al tijden de eindjes aan elkaar. ,,We houden ons hoofd net boven water.’’ Binnenkort moet het eerste exemplaar gaan draaien, in een polder in de Zaanstreek.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  12

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn