Stank bij Chinees Ugchelen eindelijk opgehelderd: ondergrondse tank met zwarte smurrie

Zand erover en gewoon gaan bouwen... Dat blijkt te zijn gebeurd met ondergrondse olietanks aan de Molecatenlaan in Ugchelen. Gisteren werden de laatste twee gereinigd en weggehaald. Daarmee is er geen risico meer op verspreiding van verontreiniging in het hart van het dorp.

Verwaarloosde ondergrondse tanks zijn een gevoelig onderwerp in Ugchelen. De gevolgen van een lekkage op het voormalige tankstation van Van Kampen hielden het dorp begin deze eeuw jarenlang in zijn greep. In 2008 werd na uitvoerig onderzoek weliswaar geconcludeerd dat de vervuiling toch ‘geen spoedeisend geval’ was, maar elf jaar later bleek dat een enorme inschattingsfout te zijn geweest. Er bleek zich in het grondwater een ondergrondse gifpluim te hebben gevormd ter grootte van drie voetbalvelden. In de ‘benzinebuurt’ werden verouderde leidingen daarom direct vervangen, om te voorkomen dat drinkwater verontreinigd zou kunnen worden door kankerverwekkende stoffen als benzeen, tolueen en xyleen. 

 1. Carolien ter Linden verovert na rode loper nu ook de televisiewereld
  PREMIUM

  Carolien ter Linden verovert na rode loper nu ook de televisie­we­reld

  Vanaf oktober is op RTL 4 haar personalityshow Sweet Caroline te zien. De in Apeldoorn geboren en getogen Carolien ter Linden maakt naam als televisie-presentatrice. Het is een volgende stap in haar carrière, nadat de 44-jarige haar naam in de internationale modewereld vestigde. Zo ontving Ter Linden in 2011 de Amsterdam Fashion Award en is ze eigenaresse van haar bedrijf Passarella Moda, een bureau dat modellen scout en begeleidt.
 2. Autobedrijf Keijzers uit Apeldoorn schikt voor 2,5 miljoen euro met OM en belastingdienst
  PREMIUM

  Autobe­drijf Keijzers uit Apeldoorn schikt voor 2,5 miljoen euro met OM en belasting­dienst

  Autobedrijf Keijzers uit Apeldoorn treft na ruim twaalf jaar onderzoek een schikking met het Openbaar Ministerie en de belastingdienst. Voormalig eigenaar Tonny Keijzers betaalt in totaal 2,5 miljoen euro: een boete van 750.000 euro van een door het OM opgelegde strafbeschikking en circa 1,8 miljoen aan de fiscus. Daarnaast legt het OM hem een werkstraf op van 120 uur. Keijzers had tussen 2006 en 2011 te weinig aan btw afgedragen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn