Er zou een grote woontoren komen aan de oostkant van het terrein; de ‘onderkant’ van deze foto. Nu is het de bedoeling dat de woningen juist aan de andere kant komen; nabij de tunnel van de Koning Stadhouderlaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zou een grote woontoren komen aan de oostkant van het terrein; de ‘onderkant’ van deze foto. Nu is het de bedoeling dat de woningen juist aan de andere kant komen; nabij de tunnel van de Koning Stadhouderlaan. © Archief/Bram van de Biezen

Streep door kubus-huizen: nieuw plan voor ‘lastig’ Centraal Beheer-complex in Apeldoorn

Er komt een nieuw plan voor het voormalig Centraal Beheer-complex in het hart van Apeldoorn. Het idee om te wonen in het beroemde kubusgebouw, sneuvelt. De bedoeling is nu elders op het terrein flink wat woningen te bouwen.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Dierendrama in Overijssel: ooievaarsnest slaat te pletter
  Play

  Dierendra­ma in Overijssel: ooievaars­nest slaat te pletter

 2. Meerderheid Kamer voor testsamenleving: 'Beter laat dan nooit'
  Play

  Meerder­heid Kamer voor testsamen­le­ving: 'Beter laat dan nooit'