Volledig scherm
Patrick Bos en Tristan Bangma, tijden het WK Paracycling op de baan in Apeldoorn. Volgende week starten ze op het WK op de weg in Emmen. © Walter van Zoeren

Tandemrijders Tristan Bangma en Patrick Bos gaan vol vertrouwen naar WK Paracycling op de weg in Emmen

Tandemrijders Tristan Bangma en Patrick Bos strijden volgende week om de wereldtitel tijdens het WK paracycling op de weg in Emmen. De Apeldoorns/Deventer combinatie dicht zichzelf zeker op de wegwedstrijd goede kansen toe. ,,We willen ons zeker voor eigen publiek laten zien", aldus Bangma.

De visueel gehandicapte Bangma en zijn piloot Bos kennen een sterk seizoen. Twee keer won de combinatie een wereldbekerwedstrijd en ook het trainingskamp in de Franse Elzas verliep uitstekend, laat Bangma weten. ,,Dat schept wel verwachtingen", weet de Apeldoornse wielrenner ook. ,,We hebben de laatste weken erg goed getraind en het gevoel is goed. We hebben veel op details gewerkt en nu is het gas terugnemen. Taperen noemen we dat, uitrusten om goed voor de dag te kunnen komen als het moet.”

NK en WK

Al komt er dit weekend nog niet veel van dat uitrusten. Want vanaf volgende week wacht het WK Paracycling in Emmen, maar dit weekend wordt ook nog het NK op de weg gehouden in Amsterdam. ,,Dat is voor ons de ideale prikkel zo vlak voor het WK. Nog even een echte wedstrijd met het materiaal afwerken, het goed gevoel houden. Als we in Amsterdam goed presteren, geeft dat misschien nog een extra boost richting het WK. Maar als we geen nationale titel pakken is er geen man overboord.”

Quote

Met het Nederland­se publiek erachter, kunnen we zomaar voor een mooi resultaat gaan zorgen

Tristan Bangma, Wielrenner

Het echte vizier is dan ook gericht op de wedstrijden in Emmen, waar donderdag de tijdrit op het programma staat en de zaterdag daarna de wegwedstrijd. ,,We rijden beide wedstrijden, maar realistisch gezien maken we de meeste kans tijdens de wegwedstrijd. Daar hebben de we het afgelopen half jaar de beste resultaten neergezet. Daar halen we heel veel vertrouwen uit, zeker de winst in de wereldbekerwedstrijden. En met het Nederlands publiek erachter, kunnen we zomaar voor een mooi resultaat zorgen.”

 1. Ambassadeur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

  Ambassa­deur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

  De Acht van Apeldoorn heeft komende zondag het sterkste deelnemersveld ooit. ,,We zijn erg content met de lopers die we mogen ontvangen zondag. Het zal heel spannend worden met hele snelle tijden”, aldus ambassadeur Dennis Licht. Hij is vooral trots op de deelname van kersvers Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, Richard Douma. ,,Vanochtend kreeg ik het verlossende telefoontje. Ik ben erg blij.”
 2. Pascal is na zijn 13e woestijnrally weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’
  PREMIUM
  video

  Pascal is na zijn 13e woestijn­ral­ly weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’

  Een kat heeft negen levens wordt wel gezegd, maar Pascal de Baar heeft er zoveel meer. De man uit Beekbergen deed in Saudi Arabië voor de dertiende keer mee aan de Dakar Rally. De editie van ’s werelds meest gevaarlijke woestijnrally kostte twee coureurs het leven. ,,Dakar is het leven in het kort. Met dezelfde hoogte- en dieptepunten, in de hoogste versnelling.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn