Elzemieke leest kinderen in coronatijd voor uit het bekende boek Otje van Annie M.G. Schmidt.
Volledig scherm
PREMIUM
Elzemieke leest kinderen in coronatijd voor uit het bekende boek Otje van Annie M.G. Schmidt. © Elzemieke Warrink

‘Tante Mieke’(32) uit Apeldoorn leest in coronatijd elke dag kinderen voor via Facebook: ‘Het loopt een beetje uit de hand’

VideoNormaal leest Elzemieke Warrink uit Apeldoorn elke week haar chronisch zieke nichtjes voor. Maar omdat Tess (7) en Lisa (2) al meer dan twee weken in thuisquarantaine zitten, is voorlezen uit Otje geen optie. Een grote teleurstelling voor de kleine meisjes. Dus bedacht tante Mieke daar iets handigs op. Voorlezen in een video! 

Het liep een beetje uit de hand. Want, zo laat Elzemieke weten, inmiddels deelt ze deze video's niet alleen maar nichtjes, maar óók op Facebook. ,,Er zijn zoveel kindjes die nu thuis zitten en niet worden voorgelezen door hun juf of meester.  En niet alle papa's en mama's hebben nu tijd of zin om hun kinderen na een lange dag nog voor te lezen. Dus ik dacht, ik zet de video's die ik voor mijn nichtjes maak op mijn Facebookpagina.”

  1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

    Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

    Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn