Volledig scherm
© Ton van der Schouw

Tegenvallende Veluwe Express staat volgend jaar stil

De Veluwe Express, een toeristische busverbinding tussen recreatieparken en toeristische trekpleisters, rijdt volgend jaar niet. Dat is het gevolg van tegenvallend gebruik.

De bus moet toeristen op de Veluwe vervoeren naar onder meer attracties en binnensteden. Onlangs bleek al dat het gebruik ver achterblijft bij de verwachtingen. Er was deze zomer op 16.000 reizigers gerekend, in werkelijkheid waren er 2000 instappers verdeeld over drie lijnen. In 2017 was er maar één lijn (Hoenderloo-Apeldoorn) en toen waren er zo’n zesduizend passagiers. Het dalend aantal gebruikers is opvallend omdat er dit jaar in totaal wel meer toeristen en recreanten naar de Veluwe zijn gekomen.

Weer

De Veluwe Express is opgezet door een samenwerking van diverse organisaties op de Veluwe. Die VeluweBoard heeft nu besloten de bus niet in deze vorm in stand te houden. Het vermoeden is dat het lage gebruik onder meer een gevolg is van de bijzondere weersomstandigheden deze zomer. Maar er is ook iets verkeerd aan de manier waarop de toeristenbus in gang is gezet, is nu de conclusie. Er is te weinig tijd om geweest de voorziening goed onder de aandacht te brengen.

In 2019 rijdt er in elk geval geen Veluwe Express. De VeluweBoard gaat nadenken over nieuwe initiatieven voor 2020.

  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn