Schouwburg Orpheus in Apeldoorn heeft onder meer bekeken hoeveel mensen er ongeveer nog in de Rabobankzaal kunnen, met de anderhalvemeter-norm. De plekken die over blijven zijn hier aangegeven met witte briefjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Schouwburg Orpheus in Apeldoorn heeft onder meer bekeken hoeveel mensen er ongeveer nog in de Rabobankzaal kunnen, met de anderhalvemeter-norm. De plekken die over blijven zijn hier aangegeven met witte briefjes. © Mirjam Barendregt

Theaters broeden op wat wél kan: soloartiest en eindmusical

Deze maand vallen er voor het eerst sinds tijden geen wervende seizoensbrochures van schouwburgen op de deurmat. Door de corona-uitbraak is het theaterseizoen 2020/2021 omgeven door vraagtekens. Kunnen we straks nog naar de schouwburg? Theaterdirecteuren uit Apeldoorn, Hardenberg en Zutphen geven antwoord.

,,Ik ben ervan overtuigd dat we een seizoen gaan krijgen’’, zegt directeur a.i. Johan Boonekamp van de Hanzehof in Zutphen. ,,Maar hoe dat eruit gaat zien is nog de vraag. Het is enorm gecompliceerd. Houden de theaterproducenten het droog, houden wij het droog? Het haakt allemaal in elkaar.’’ Kortom, er is geen enkel overzicht.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn