Volledig scherm
Volop drukte in het Boschbad dit jaar, maar ook meer verkeerd geparkeerde auto's in de omgeving van de Felualaan in Apeldoorn. © archief Rob Voss

Topseizoen in het Boschbad gaat gelijk op met toename parkeerbonnen

Het topseizoen van het Boschbad is ook goed voor de staatskas. Er zijn dit jaar al 52 bekeuringen uitgeschreven voor mensen die in de omgeving van het zwembad de auto verkeerd hebben geparkeerd. Vorig jaar kwam de teller niet verder dan 45.

Het Boschbad telde dit jaar al rond de 75.000 bezoekers en de vooruitzichten op goed zwemweer komen er weer aan. En dus is het wel eens zoeken naar een parkeerplaats in de omgeving van de Felualaan. Omdat ook Apenheul dichtbij ligt geldt in de wijk op veel plaatsen een parkeerverbod. Daar is of niet iedereen van op de hoogte, of mensen nemen bewust het risico bekeurd te worden. Een boete komt op 99 euro uit. Hoewel het handhavers van de gemeente Apeldoorn zijn die de bonnen uitschrijven komt het geld in de staatskas terecht. 

Klachten

,,We krijgen tijdens de piekdagen met warm weer wel eens klachten uit de buurt'', legt Michelle Huurenkamp namens de gemeente uit. Dat kan een reden zijn om te gaan controleren. ,,We nemen er regelmatig een kijkje'', aldus Huurenkamp.

Bezoekers van het Boschbad kunnen ook gebruik maken van het parkeerterrein voor Apenheul. Wie daar achterin parkeert komt vlak bij het zwembad uit. Het gaat daar echter wel om betaald parkeren, met een maximaal dagtarief van 8,30 euro.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn