Volledig scherm
De trein reed net station Apeldoorn binnen. © Luciano de Graaf

Treinverkeer rond Apeldoorn hervat na aanrijding bij station

Door een aanrijding met een persoon bij station Apeldoorn lag het treinverkeer van en naar Amersfoort en Deventer vanochtend uren stil. Ook het treinverkeer naar Zutphen en vice versa lag een tijd stil. Rond 12.00 uur kwam al het treinverkeer weer op gang.

Het incident vond rond 9.30 uur plaats. De uit de richting Deventer afkomstige trein naar Amsterdam Centraal strandde bij het binnenrijden van station Apeldoorn. Ook de internationale treinen van en naar Duitsland ondervond hinder. Tussen Amsterdam Centraal en Deventer reden deze een andere route. De extra reistijd was meer dan een uur.

Bussen

De NS zette bussen in om reizigers naar hun bestemming te brengen. Er reden snelbussen tussen Deventer, Apeldoorn en Amersfoort en taxibusjes tussen Apeldoorn, Apeldoorn Osseveld, Twello en Deventer.

Omstreeks 12.00 uur was de stremming in alle richtingen weer verholpen. De dienstregeling werd weer opgestart.

  1. Stoep met hoogteverschillen in Apeldoorn: ‘Het is wachten tot het een écht keer gruwelijk misgaat’
    PREMIUM

    Stoep met hoogtever­schil­len in Apeldoorn: ‘Het is wachten tot het een écht keer gruwelijk misgaat’

    Een opstapje hier, een afstapje daar, de ene met een behoorlijk hoogteverschil, de andere slechts millimeterwerk. Voetgangers moeten zich de ogen goed te kost geven op de van vele hoogteverschillen voorziene stoep, op het Stationsplein in Apeldoorn. Voor je het weet, lig je op je snuit. ,,We zijn bijna een EHBO-post”, zucht bedrijfsleider Brian van der Heide van Bakkerij Bart.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn