Volledig scherm
Bij station Apeldoorn heeft dinsdag, vroeg in de avond, een aanrijding met een persoon plaatsgevonden. Daardoor ligt het treinverkeer tussen Apeldoorn en Amersfoort uren stil. © Luciano de Graaf

Treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn hervat na aanrijding

updateHet treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn rijdt weer, nadat eerder op de avond een aanrijding plaatsvond. Tegen 21.00 uur werd het spoor vrijgegeven.

De aanrijding met een persoon vond aan het begin van de avond plaats bij de spoorwegovergang aan de Laan van Spitsbergen in Apeldoorn. De NS verwachtte tot ongeveer 22.30 uur nodig te hebben om het treinverkeer weer op gang te krijgen tussen Apeldoorn en Amersfoort. Een evacuatietrein haalde reizigers uit de trein die betrokken was bij de aanrijding.

De werkzaamheden verliepen sneller dan verwacht, tegen 21.00 uur meldde een medewerker van Prorail dat het dienstregeling spoedig zou worden hervat.

Denk je aan aan zelfmoord? Neem contact op met 113. Crisislijn 24/7 open, therapie met een psycholoog of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

  1. Stoep met hoogteverschillen in Apeldoorn: ‘Het is wachten tot het een écht keer gruwelijk misgaat’
    PREMIUM

    Stoep met hoogtever­schil­len in Apeldoorn: ‘Het is wachten tot het een écht keer gruwelijk misgaat’

    Een opstapje hier, een afstapje daar, de ene met een behoorlijk hoogteverschil, de andere slechts millimeterwerk. Voetgangers moeten zich de ogen goed te kost geven op de van vele hoogteverschillen voorziene stoep, op het Stationsplein in Apeldoorn. Voor je het weet, lig je op je snuit. ,,We zijn bijna een EHBO-post”, zucht bedrijfsleider Brian van der Heide van Bakkerij Bart.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn