Volledig scherm
Turkije in actie tijdens de finale van het OKT volleybal tegen Duitsland. Het Omnisportcentrum in Apeldoorn zit helemaal vol. © Wout van Zoeren

Turkije verslaat Duitsland in finale van OKT volleybal in Apeldoorn en gaat naar Olympische Spelen in Tokio

UpdateTurkije heeft Duitsland verslagen in de finale van het olympisch kwalificatietoernooi volleybal in Apeldoorn. Turkse volleyballers, in de eindstrijd tegen Duitsland gesteund door bijna zesduizend Turkse supporters, verdienden met de winst deelname aan de Olympische Spelen van Tokio.

In drie sets (25-17, 25-19, 25-22) waren de Turkse volleybalsters te sterk voor Duitsland.

De Turkse formatie van bondscoach Giovanni Guidetti haalde zaterdagavond laat de finale door in een heuse thriller Polen te verslaan met 3-2. Polen had in de vierde set meerdere matchpoints, maar zag de Turken steeds langszij komen en zelfs met 33-31 winnen. Daarmee sleepten de speelsters van Guidetti een vijfde en beslissende set uit het vuur.

Volledig scherm
Turkije in actie tijdens de finale van het OKT volleybal tegen Duitsland. Het Omnisportcentrum in Apeldoorn zit helemaal vol. © Wout van Zoeren

Duitsland was eerder op de zaterdag te sterk voor Nederland, dat daardoor de Olympische Spelen van Tokio mist. Alleen de winnaar van dit kwalificatietoernooi gaat naar Tokio dit jaar en dat ticket gaat naar Turkije.

  1. Verzet tegen nieuwe wielerbaan in Apeldoorn: ‘Hoe moet ik dan met mijn scootmobiel de hondjes uitlaten?’
    PREMIUM
    video

    Verzet tegen nieuwe wielerbaan in Apeldoorn: ‘Hoe moet ik dan met mijn scootmo­biel de hondjes uitlaten?’

    ,,Hoe moet ik in godsnaam met mijn scootmobiel de hondjes uitlaten als dit plan doorgaat?’’ Jan Bijl kan zijn boosheid niet verbergen, als hij op een van zijn zeven uitlaatrondes van deze dag door het Kanaalpark rijdt. Wanneer het wielerparcours dat De Adelaar hier wil aanleggen er komt, is er voor hem geen plaats meer, vreest hij. Wat hem betreft doen ze met dat plan zijn naam eer aan: de bijl erin!

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn