Bij één van de twee straatroven in juli raakte een 22-jarige man ernstig gewond.
Volledig scherm
Bij één van de twee straatroven in juli raakte een 22-jarige man ernstig gewond. © Pim Velthuizen

Twee jongens van 17 uit Apeldoorn opgepakt vanwege straatroven

De politie in Apeldoorn heeft nog twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar twee straatroven in juli vorig jaar. Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Apeldoorn. In dezelfde zaak zit al een andere 17-jarige jongen uit de stad vast. 

De straatroven vonden op 20 en 21 juli vorig jaar plaats. Bij de eerste roof werd een 22-jarige man uit Apeldoorn neergestoken. Dit gebeurde toen hij op de kruising van de Rijnstraat met de Oude Beekbergerweg werd aangesproken door drie mannen, die geld eisten. Het slachtoffer raakte ernstig gewond door een messteek.

De tweede straatroof voltrok zich een dag later in het Westenenkpark. Hier werd een stel door drie mannen bedreigd met een mes. De drie maakten niks buit.

Arrestaties 

Beide zaken kregen aandacht in het tv-programma Opsporing Verzocht. Naar aanleiding hiervan kwamen meerdere tips binnen. Afgelopen woensdag werd het eerste resultaat geboekt met de arrestatie van een 17-jarige jongen. 

Later die dag werd nog een 17-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden en de derde arrestatie werd gisteren verricht. De drie 17-jarige jongens worden verdacht van betrokkenheid bij of medeplichtigheid aan beide straatroven. 

Bekijk hieronder naar de video waarin de politie onderzoek doet naar één van de straatroven in juli in Apeldoorn:

  1. Mee op corona-controle door Apeldoorn: ‘Iemand die maling aan de regels heeft, daar moet je wat mee’

    Mee op corona-controle door Apeldoorn: ‘Iemand die maling aan de regels heeft, daar moet je wat mee’

    Houdt iedereen zich aan de regels die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan? Dat controleren toezichthouders van de gemeente Apeldoorn momenteel van ‘s ochtends vroeg tot laat in de avond. Mede op basis van signalen: ,,Het klik-gehalte wordt nu echt hoog.’’ Maar de kunst is de rust te bewaren: ,,Dit is een samenleving die onder druk staat; dan moet je niet gaan irriteren.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn