Een toegangsbord bij het Veluwse Kroondomein Het Loo.
Volledig scherm
Een toegangsbord bij het Veluwse Kroondomein Het Loo. © ANP

Tweede Kamer doet oproep aan koning: laat Kroondomein Het Loo het hele jaar open

De Tweede Kamer heeft Koning Willem-Alexander opgeroepen om Kroondomein Het Loo bij Apeldoorn het hele jaar open te houden voor het publiek. Als het aan de koning ligt blijft ruim de helft van het natuurgebied op de Veluwe drie maanden per jaar gesloten zodat hij kan jagen. De politiek hoopt op ‘een royaal gebaar’.

4 reacties

 • Dijkent Edward

  1 maand geleden
  Of anders korten op zijn uitkering.
 • van Bergen

  1 maand geleden
  Eén van de officiële taken van onze koning is het ondertekenen van koninklijke besluiten (Staatsrecht). Er zit dus verder niemand meer tussen. De koning doet dus wat des konings is . .
 • D.P. de Witt

  1 maand geleden
  Uiteindelijk betaalt de burger alle kosten van het Loo en de kroondomeinen, het domein behoort toe aan de bevolking dus Willie mag van mij lekker weg blijven.
 • Rene Nijkamp

  1 maand geleden
  Willie-Alexander zal wel te asociaal zijn om een ruime motie van de 2e kamer uit te voeren. Maar we gaan er gewoon in hoor het is niet eens van hem maar van het volk. Dus zoek het maar uit met je Duitse jachtvrindjes Willie.
 1. Bom gebarsten op De Reiziger in Apeldoorn: directeur bedreigd, school definitief dicht
  PREMIUM

  Bom gebarsten op De Reiziger in Apeldoorn: directeur bedreigd, school definitief dicht

  Een bedreigde directeur. Een zeer zwak onderwijsniveau. En ook nog een definitieve sluiting per augustus. De bom is gebarsten op basisschool De Reiziger in Apeldoorn Zuid. De school moet dicht nu de in crisis verkerende onderwijskoepel Leerplein055 niet voldoet aan de gemiddelde leerlingengrootte van de gemeente. ,,Dit wens je niemand toe”, zegt Jan Paul ten Brink, interim-voorzitter van het college van bestuur.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn