Volledig scherm
© anp

Uddel wil eigen woonzorgcentrum

Er is in Uddel behoefte aan een woonzorgcentrum, zodat inwoners in hun vertrouwde omgeving oud kunnen worden. Dat blijkt uit een onderzoek van Kubiek Ruimtelijke Plannen. Het adviesbureau baseert zich op interviews dat het heeft gehouden met inwoners.

In Uddel wonen net iets meer dan 4.000 mensen. Oudere inwoners die zorg nodig hebben, moeten op dit moment uitwijken naar omliggende plaatsen, zoals Elspeet, Ermelo, Apeldoorn en Barneveld. Veel Uddelenaren zouden echter veel liever oud worden in een voor hen vertrouwde omgeving. 

Uddelenaar Gert Hop pleit al langere tijd voor de bouw van een woonzorgcentrum in het dorp. De gemeente Apeldoorn wil echter alleen medewerking verlenen als er aantoonbaar behoefte is aan een dergelijke voorziening. In samenwerking met Kubiek heeft Hop daar dus onderzoek naar gedaan. De conclusie luidt dat in Uddel absoluut behoefte is aan een oudedagvoorziening. Nu moet er alleen nog een geschikte locatie worden gevonden.

  1. Apeldoornse families onderscheiden met Yad Vashem voor hulp aan Joden tijdens de oorlog

    Apeldoornse families onderscheiden met Yad Vashem voor hulp aan Joden tijdens de oorlog

    Herman en Annie Schurink - Kerner en Johan Vis en Hendrika Frederika Vis - Sabel zijn vanmiddag postuum onderscheiden met een Yad Vashem. Tijdens een plechtige bijeenkomst in de Apeldoornse raadzaal namen Geeske Leunen - Schurink en Rudolf van der Velde als dochter en kleinzoon van beide families, de Israëlische onderscheiding in ontvangst uit handen van een afgevaardigde van de Israëlische Ambassade.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn