Volledig scherm
PREMIUM
Nadat de gemeente eerst een bouwstop legde op het bijna afgebouwde huis van Gerrit van den Brink (voorgrond), eist die nu op zijn beurt sloop van de twee huizen daar achter. © Maarten Sprangh

Uddelse buren niet bang: 'Onze huizen blijven staan'

Ze  hopen dat het allemaal zo gauw mogelijk achter de rug is. Niemand wordt er beter van dat de gemeente Apeldoorn een fout geplaatste woning in het buitengebied van Uddel wil slopen, vinden bewoners van de Oudedijk. Sinds een paar dagen ligt er ook een eis om hún huizen te slopen. Maar dat gaat echt niet gebeuren, zeggen ze.

Oorlog aan de Oudedijk... In de krantenkop lazen ze gisteren terug wat al een paar jaar gaande is. Drie woonblokken mocht Gerrit van den Brink bouwen toen hij stopte als boer en een aantal schuren beloofde af te breken. De eerste twee dubbele woningen werden opgeleverd en zijn bewoond. Op de derde rust al twee jaar een bouwstop omdat die ruim buiten het bouwvlak staat. 

  1. Gemist? Eerbetoon aan brandweerman in Apeldoorn en stuntactie met omstreden bestrijdingsmiddel in Harderwijk
    Jouw regionieuws gemist

    Gemist? Eerbetoon aan brandweer­man in Apeldoorn en stuntactie met omstreden bestrij­dings­mid­del in Harderwijk

    Een stoet van tientallen brandweerwagens met blauwe zwaailichten en brandweermannen reed maandagavond door Apeldoorn. Het was een eerbetoon aan hun doodzieke collega Henk. Bij het huis van Henk werd een erehaag gevormd en werd er geapplaudisseerd. Een dag later overleed de Apeldoornse brandweerman. Dit verhaal was één van de meest bijzondere verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer bijzondere verhalen:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn