Volledig scherm
PREMIUM
Nadat de gemeente eerst een bouwstop legde op het bijna afgebouwde huis van Gerrit van den Brink (voorgrond), eist die nu op zijn beurt sloop van de twee huizen daar achter. © Maarten Sprangh

Uddelse buren niet bang: 'Onze huizen blijven staan'

Ze  hopen dat het allemaal zo gauw mogelijk achter de rug is. Niemand wordt er beter van dat de gemeente Apeldoorn een fout geplaatste woning in het buitengebied van Uddel wil slopen, vinden bewoners van de Oudedijk. Sinds een paar dagen ligt er ook een eis om hún huizen te slopen. Maar dat gaat echt niet gebeuren, zeggen ze.

Oorlog aan de Oudedijk... In de krantenkop lazen ze gisteren terug wat al een paar jaar gaande is. Drie woonblokken mocht Gerrit van den Brink bouwen toen hij stopte als boer en een aantal schuren beloofde af te breken. De eerste twee dubbele woningen werden opgeleverd en zijn bewoond. Op de derde rust al twee jaar een bouwstop omdat die ruim buiten het bouwvlak staat. 

  1. ‘My Dolly’ als voorspel van Apeldoorns poppenbordeel
    video

    ‘My Dolly’ als voorspel van Apeldoorns poppenbor­deel

    Het plan om in Apeldoorn een poppenbordeel in te richten mag dan nog lang niet in kannen en kruiken zijn, initiatiefnemer Tjeerd-Jan Smit heeft in samenwerking met allemansvriend Johan Vlemmix en zanger Rob Zorn wel vast een bijpassende hit en videoclip gelanceerd. ‘My Dolly’ heet het nummer, verwijzend naar het plan van Smit. ,,Het lijkt ons geweldig om onze ‘love dolls’ straks ook aan te bieden aan showbizz Nederland.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn