Volledig scherm
PREMIUM
Nadat de gemeente eerst een bouwstop legde op het bijna afgebouwde huis van Gerrit van den Brink (voorgrond), eist die nu op zijn beurt sloop van de twee huizen daar achter. © Maarten Sprangh

Uddelse buren niet bang: 'Onze huizen blijven staan'

Ze  hopen dat het allemaal zo gauw mogelijk achter de rug is. Niemand wordt er beter van dat de gemeente Apeldoorn een fout geplaatste woning in het buitengebied van Uddel wil slopen, vinden bewoners van de Oudedijk. Sinds een paar dagen ligt er ook een eis om hún huizen te slopen. Maar dat gaat echt niet gebeuren, zeggen ze.

Oorlog aan de Oudedijk... In de krantenkop lazen ze gisteren terug wat al een paar jaar gaande is. Drie woonblokken mocht Gerrit van den Brink bouwen toen hij stopte als boer en een aantal schuren beloofde af te breken. De eerste twee dubbele woningen werden opgeleverd en zijn bewoond. Op de derde rust al twee jaar een bouwstop omdat die ruim buiten het bouwvlak staat. 

  1. Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde
    Live

    Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde

    Het hoger beroep in de zaak van de Apeldoornse moeder Aurélie, die in 2013 haar twee kinderen om het leven bracht, gaat vandaag verder. De advocaat van Aurélie houdt vandaag zijn pleidooi, het laatste woord is straks aan Aurélie zelf. Gisteren is tegen de vrouw door de advocaat - generaal twaalf jaar cel geëist. De rechtbank in Zutphen veroordeelde haar in 2016 tot negen jaar cel met tbs en dwangverpleging.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn