Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Universiteit Twente helpt Apeldoorn alleen op afstand

De Universiteit Twente zal geen studierichting in Apeldoorn opzetten. De onderwijsinstelling nuanceert daarmee de gemeentelijke ambitie om hier met hulp van die UT meer hoger onderwijs te vestigen.

Apeldoorn is al enige tijd in gesprek met de Universiteit Twente en hbo-instelling Saxion. Het onderwerp is het optuigen van nieuwe studies die aansluiten bij de behoefte van het Apeldoornse bedrijfsleven.
De vijf politieke partijen die dit voorjaar de koers voor Apeldoorn voor de komende jaren op papier zetten, stelden daarin dat aan meer 'hoger en wetenschappelijk onderwijs' wordt gewerkt, waarbij nadrukkelijk wordt verwezen naar opleidingen hier.

  1. Dorps- en wijkraden raken status kwijt in Apeldoorn

    Dorps- en wijkraden raken status kwijt in Apeldoorn

    De Apeldoornse dorps- en wijkraden hebben hun langste tijd nog niet gehad, maar er gaat wel wat veranderen bij de manier waarop burgers invloed kunnen uitoefenen op wat er in de gemeente gebeurt. Dat vindt een meerderheid van de gemeenteraad. Voordat er een besluit wordt genomen over nieuwe regels rond ‘burgerparticipatie’ in Apeldoorn, komt er volgende week nog wel een gesprek met die raden, maar de waarde daarvan is volstrekt onduidelijk.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn