Volledig scherm
PREMIUM
Stijn, Elise en Marit Ruiter uit Apeldoorn vieren vakantie op Recreatiepark ‘t Veluws Hof in Hoenderloo. © Kevin Hagens

Vakantie om de hoek: ‘Zeg nou zelf, als je hier zit heb je toch niet het gevoel dat je dicht bij Apeldoorn bent?’

Toen een in Apeldoorn woonachtige collega zijn vakantieplannen openbaarde, leidde dat tot de nodige hilariteit. De reis gaat namelijk naar... Beekbergen. Al snel vlogen de meest flauwe grappen over de redactievloer: ‘Dan kun je ook wel gewoon komen werken’ en ‘Ga je thuis douchen?’ Maar hij is beslist niet de enige die in de eigen ‘achtertuin’ vakantie viert.

Van de Parelhoeve in Wenum tot het Lierderholt in Beekbergen. Hoewel ze geen exacte cijfers boven water kunnen toveren, zeggen de campings in deze omgeving stuk voor stuk veel gasten uit Apeldoorn te begroeten. Op De Bosgraaf in Lieren neemt het aantal ‘achtertuinkampeerders’ zelfs significant toe.

  1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
    PREMIUM

    Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

    Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn