Judith Bartel hielp mee de Apeldoornse oorlogsgeschiedenis levend te houden. Voor een speciale wandelroute verzamelde ze verhalen van militairen en andere ooggetuigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Judith Bartel hielp mee de Apeldoornse oorlogsgeschiedenis levend te houden. Voor een speciale wandelroute verzamelde ze verhalen van militairen en andere ooggetuigen. © Kevin Hagens

Vandaag, op de bevrijdingsdag van Apeldoorn, denkt Judith aan Canadees Gilbert

Op de bevrijdingsdag van Apeldoorn - vandaag, 17 april - denkt Judith Bartel aan Canadese militairen. Aan de jongens die een veilig bestaan achterlieten voor een onbekende missie in een onbekend land. Zoals Gilbert Hunter, die op zijn beurt diep onder de indruk was van de blijvende dankbaarheid in Apeldoorn.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'