Volledig scherm
PREMIUM
Jenny van der Kolk: ,,Zelfs toen ik hoogzwanger was, werkte ik door.” © Kevin Hagens

Vandaag stopt Jenny (73) uit Apeldoorn écht met werken: ‘Zelfs hoogzwanger ging ik door’

Een bijzondere dag is het vandaag voor Jenny van der Kolk (73). Na exact vijftig jaar komt er voor de boekhoudster van financieel adviesbureau HuninkDorgelo een einde aan haar arbeidzame leven.

,,Eerlijk gezegd ben ik op mijn 65ste gewoon met pensioen gegaan. Ik heb toen zelfs een cadeau gekregen. Al vrij snel daarna vroegen ze of ik er voor openstond om toch door te werken. Dat wilde ik wel. Ik heb namelijk altijd heel veel plezier in mijn werk gehad. Ik vind het leuk om dingen uit te zoeken. Het geeft me ook nog altijd een kick als ik een verschil ontdek. Ook al gaat het slechts om een paar cent.

  1. Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoorner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoor­ner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Een 83-jarige inwoner van Apeldoorn dreigt de gevangenis in te draaien, omdat hij een aantal jaar geleden zijn kleinzoon tijdens een logeerpartijtje heeft misbruikt. Het kind was toen een jaar of vijf, zes. De officier van justitie in Zutphen eist twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. ‘Dan ga ik verhuizen uit Apeldoorn’, reageerde opa B. van Z. in de rechtbank, ‘want ze zeggen wel eens Apeldoorn Babbeldoorn. Als ik zo’n tijd weg ben komt het uit in mijn omgeving’.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn