Veluwse boeren wapenen zich tegen vreetgrage edelherten

Boeren op de Veluwe zijn het zat. Ze worden geteisterd door edelherten die in grote groepen vanuit de bossen op weilanden neerstrijken om hun buik vol te vreten. Om vast te stellen op hoeveel schadevergoeding ze recht hebben van de provincie Gelderland, beginnen ze een pilot.

Het is deze dinsdag ongewoon druk op een grasperceel aan de Uddelermeerweg in Staverden. Acht boeren hebben de krachten gebundeld en rasteren een deel van het weiland af. Palen worden langs de rand in de grond geslagen en onderling verbonden met schrikdraad. Met een hoogte van 1,80 meter zou dit het wild ‘buiten’ moeten houden. Het is echter slechts de helft van het ruim 7 hectare grote perceel dat op deze manier wordt beveiligd. Op de andere helft houden de edelherten vrij spel.

  1. Gloednieuw verpleeghuis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellende coronapatiënten
    PREMIUM

    Gloednieuw verpleeg­huis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellen­de coronapa­tiën­ten

    De kamers en gangen baden in het daglicht, het ruikt er nieuw, de verf lijkt net opgedroogd. Het gloednieuwe verpleeghuis op de voormalig Juliana-locatie is helemaal klaar voor haar nieuwe bewoners. De naamplaatjes van de gelukkigen zitten al op de deuren. Maar de kamers worden voorlopig niet bewoond door de geplande groep zorgbehoevenden. Het pand aan de Koning Lodewijklaan gaat eerst dienstdoen als zorghotel.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn