Volledig scherm
© Johannes Rutgers

Verandert er genoeg in stadhuis Apeldoorn met ‘eigen’ topambtenaren?

Gaat de gemeente Apeldoorn beter functioneren nu er drie nieuwe topambtenaren zijn benoemd? Daar maakt de ondernemingsraad zich zorgen over. Dat blijkt uit een brief die de o.r. heeft gestuurd aan burgemeester en wethouders.

 1. Adriaan (41) uit Beekbergen peddelt al 380 kilometer over de Rijn en heeft nog 153 kilometer te gaan: ‘Vanavond slaap ik in een écht bed’
  PREMIUM

  Adriaan (41) uit Beekbergen peddelt al 380 kilometer over de Rijn en heeft nog 153 kilometer te gaan: ‘Vanavond slaap ik in een écht bed’

  Zijn linkerarm werd dinsdag iets dikker. Maar door die pijnlijke arm zo af en toe in het water te houden trok dat woensdag weer weg. ,,Het gaat prima’’, zegt Adriaan Theunisse dan ook. De dominee van de PKN-kerk in Beekbergen heeft vanmiddag om 15.00 uur op de Rijn 380 kilometer in zijn kano afgelegd. Nog 153 kilometers te gaan, voor hij zaterdag Nederland binnen peddelt.
 2. Smogwaarschuwing, smogalarm: dit is de komende dagen wel en niet verstandig
  PREMIUM
  KAART

  Smogwaar­schu­wing, smogalarm: dit is de komende dagen wel en niet verstandig

  Het wordt de komende week warm. Zo warm zelfs dat het RIVM voor in ieder geval donderdag en vrijdag een smogwaarschuwing heeft afgegeven. Met name op de Veluwe en ook in de Achterhoek is er een slechtere luchtkwaliteit. Wie weet volgt de daaropvolgende dagen, als het nog heter wordt en de luchtkwaliteit mogelijk verder verslechterd, een smogalarm. Kunnen we dan nog sporten? Of is het überhaupt stom om naar buiten te gaan? Zes vragen en antwoorden.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn