De forensische recherche doet onderzoek in en rond het het huis van de 35-jarige Eerbeekse die onder verdachte omstandigheden is overleden.
Volledig scherm
De forensische recherche doet onderzoek in en rond het het huis van de 35-jarige Eerbeekse die onder verdachte omstandigheden is overleden. © ANP

Verdachte zaak ‘Eerbeek' blijft minstens twee weken langer vastzitten

VideoDe 30-jarige man, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 35-jarige Eerbeekse, blijft de komende veertien dagen vastzitten. Dat heeft de heeft de rechter-commissaris in Zutphen vandaag bepaald. 

Wat de relatie van de man is met het dodelijk slachtoffer, wil de persvoorlichter van de rechtbank niet zeggen. 

De 35-jarige Eerbeekse werd in de nacht van donderdag op vrijdagochtend dood aangetroffen in een hoekwoning aan de Bijenkorf. ‘Onder verdachte omstandigheden’, beschreef de politie eerder. In dezelfde (vroege) ochtend is de 30-jarige man aangehouden.

Plaats delict

Vrijdag hield de politie een groot onderzoek rond de woning in de Eerbeekse nieuwbouwwijk. Voor buurtbewoners is het gissen naar wat zich heeft afgespeeld. De bewuste woning is nog wel altijd met schermen afgezet. Dat is een gevolg van het feit dat het huis nog als een plaats delict geldt, zei politiewoordvoerder Ruud Visser eerder tegen de Stentor.

,,De belangrijkste opdracht voor de recherche is onderzoeken en reconstrueren van wat zich daar precies heeft afgespeeld. Er worden getuigen gehoord en er wordt met de omwonenden gesproken,’’ aldus Visser.

De verdachte moet over twee weken voor de raadkamer verschijnen. Die bepaalt of hij nog langer vast blijft zitten.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn