Volledig scherm
Personeel van AH haalt met met man en macht schappen leeg voor de verhuizing vanuit de tijdelijke winkel naar de nieuwe supermarkt in winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn. © Pim Velthuizen

Verhuizing AH naar nieuwbouw Anklaar in Apeldoorn geoliede machine

Vrachtwagens rijden af en aan. Werknemers lopen in en uit. Het weekeinde voor de grande opening van het nieuwe winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn kenmerkt zich als één grote logistieke operatie. Vooral voor de grootste winkel van het winkelcentrum, Albert Heijn. De verhuizing loopt als een geoliede machine.

Voor de bedrijfsleider is de enorme logistieke operatie niet de eerste. Hij heeft elders al vaker met het bijltje gehakt. De schappen raken gedurende de zaterdag leger en leger. Alles vanuit een strak voorbereid plan. ,,Om zeven uur moet hier alles leeg zijn en de spullen overgebracht naar ons nieuwe pand,” zegt de bedrijfsleider aan het einde van deze zaterdagmiddag. ,,We lopen wat voor op schema”.

Volledig scherm
Er wordt hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. © Pim Velthuizen

Nèt geen 25 jaar in vorige Albert Heijn

Dat is ook de reden dat een van de werknemers, de 46-jarige Paulien Berenschot, kon worden afgebeld. Ze stond ingepland voor een avondploeg, maar dat is nu niet meer nodig. Al 28 jaar werkt ze bij deze Albert Heijn. Toch neemt ze, nieuwsgierig als ze is, nog even een kijkje in de tijdelijke vestiging aan de Saloméstraat, waar ze de afgelopen ruim vier jaar werkte. ,,Deze verhuizing? Nee, die raakt me niet zo. Toen we ruim vier jaar geleden van onze vorige locatie hiernaar toe gingen, ja, dat raakte me wel. In onze oude vestiging had ik bijna 25 jaar gewerkt. Ik kon er net niet mijn jubileum vieren. Dat vond ik wel jammer. En nu gaan we weer terug naar de oude locatie, met een hele mooie nieuwe winkel, met vierduizend vierkante meter twee keer zo groot als hier. Daar kijk ik zeker naar uit”.

Volledig scherm
De vestiging van Albert Heijn aan de Salomélaan wordt leeggehaald. © Pim Velthuizen

Gluren door de ramen

In de nieuwbouw op het iets verderop gelegen gloednieuwe winkelcentrum worden de voorbereidingen voor de opening op woensdag flink getroffen. Net als in veel andere winkelpanden. In totaal is inmiddels ruim 85 procent van het totale winkeloppervlak van 14.000 vierkante meter in Anklaar verhuurd. Enkele nieuwsgierige omwonenden gluren door de ramen van de nieuwe Albert Heijn naar binnen. Voor hen kan de opening van het nieuwe winkelcentrum niet snel genoeg gaan. Nog een paar nachtjes slapen.

Volledig scherm
Het vullen van de schappen. © Pim Velthuizen

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn