De nieuwe maximumsnelheid van 60 kilometer per uur langs Kanaal-Zuid bij Apeldoorn werkt goed, volgens aanwonende Rijk Gerritsen. Hij constateert dat er minder hard wordt gereden.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe maximumsnelheid van 60 kilometer per uur langs Kanaal-Zuid bij Apeldoorn werkt goed, volgens aanwonende Rijk Gerritsen. Hij constateert dat er minder hard wordt gereden. © Maarten Sprangh

Verlaging maximumsnelheid ‘dodenweg’ bij Apeldoorn werkt: ‘Vanaf dag één wordt er minder hard gereden’

Automobilisten wennen snel aan de nieuwe maximumsnelheid op Kanaal Zuid/Apeldoornseweg.  Volgens aanwonende Rijk Gerritsen wordt er beduidend rustiger gereden nu sinds pakweg een maand nog maar 60 kilometer per uur over de weg op Apeldoorns grondgebied mag worden gereden, in plaats van 80 kilometer per uur.  ,,Vanaf de eerste dag zien we al het verschil.”

0 reacties

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn