Op de plek in Wenum-Wiesel waar straks een zonnepark moet komen, wordt een bos aangeplant. Op die manier wordt onder meer reflectie richting tegenoverliggende huizen tegengegaan. Dat zegt projectleider Marcel van Betuw van Waterschap Vallei en Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de plek in Wenum-Wiesel waar straks een zonnepark moet komen, wordt een bos aangeplant. Op die manier wordt onder meer reflectie richting tegenoverliggende huizen tegengegaan. Dat zegt projectleider Marcel van Betuw van Waterschap Vallei en Veluwe. © Maarten Sprangh

Vertraging voor zonnepark in Wenum-Wiesel, maar dit moet het probleem oplossen

De komst van een zonnepark in Wenum-Wiesel heeft vertraging opgelopen. De reden: de vondst van een dassenburcht, een beschermde diersoort. De gemeente kwam met een alternatief natuurplan, maar dat bracht een ander probleem aan het licht: de waterkwaliteit van de tegenoverliggende Grift is al twee jaar te laag. Daarom wordt ook die beek nu aangepakt. 

0 reacties

  1. Apeldoornse arts in Zuid Afrika over omikron-variant: ‘Zorgelijk, maar stop met paniekvoetbal’
    PREMIUM

    Apeldoorn­se arts in Zuid Afrika over omikron-variant: ‘Zorgelijk, maar stop met paniekvoet­bal’

    Hij zit al dertig jaar in Zuid-Afrika als arts en is voorlopig niet van plan om terug te keren. ,,De administratieve belasting, de invloed van de zorgverzekeraars en de politiek op de gezondheidszorg is in Nederland te groot,” zegt Apeldoorner Hugo Tempelman vanuit de Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo, zo’n 200 kilometer boven Johannesburg. ,,De ziektenoden uit de maatschappij zijn niet meer bepalend. En dat zie je in Nederland terug in een zwalkend coronabeleid.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn