Volledig scherm
Beekman & Partners ging in 2013 failliet. Daarna ging er een beerput open bij het Apeldoornse incassobureau. © Archief, Gep Leeflang

Verzekeraar berust in tonnen boete Apeldoornse notaris

Verzekeraar Nationale Nederlanden gaat niet in cassatie in de zaak tegen de Apeldoornse notaris Chris-Jan Schuite. Daarmee is diens boete van honderdduizenden euro's definitief.

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelde in januari dat hij op foute wijze de belangen heeft behartigd van de toen hoogbejaarde Apeldoornse ondernemer Adri Ummels. Gevolg daarvan was dat diens zoon G.U. bijna vier ton naar zich toe kon sluizen zodat Ummels sr. stierf als een berooid man.

Aansprakelijk

Daardoor liepen Ummels’ andere kinderen hun erfenis mis. Omdat zij het geld niet konden verhalen op hun broer stelden ze de notaris aansprakelijk. Schuites advocaat heeft de erven Ummels laten weten te berusten in de uitspraak van het gerechtshof. Hij moet via zijn verzekering nu 391.951,03 euro betalen, plus de wettelijke rente daarover vanaf 2006, wat ook nog in de tonnen kan lopen.

Strafproces

Tegen G.U., de voormalige eigenaar van incassobureau Beekman & Partners, loopt overigens nog steeds een strafproces. De advocaat-generaal eiste daarin vorige week dat hij weer de cel in moet om het restant uit te zitten van de 60 maanden gevangenisstraf waartoe hij eerder werd veroordeeld. Hij mocht na 21 maanden de cel uit om zich te laten opereren en is sindsdien op vrije voeten.

  1. Meer onderzoek Gelre ziekenhuizen naar betere behandeling van oudere patiënt
    PREMIUM

    Meer onderzoek Gelre ziekenhui­zen naar betere behande­ling van oudere patiënt

    Wat is de valkuil bij een senior met hartfalen? Hoe krijg je een oudere patiënt in optimale conditie voor een ingreep? Naar dat soort onderwerpen gaat Gelre ziekenhuizen nog meer onderzoek doen, nu een van de artsen is benoemd tot bijzonder hoogleraar op dit terrein. Het resultaat daarvan moet zijn dat oudere patiënten in Gelre ziekenhuizen als een van de eersten in Nederland profijt hebben van verbeteringen in behandelingen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn