Volledig scherm
De zilvergrijze taxi van de neergestoken chauffeur op 9 juni. © Pim Velthuizen

Vier jaar cel geëist voor neersteken taxichauffeur in Beekbergen

Volgens de messteker was het pure zelfverdediging, maar de officier van justitie eiste voor de rechtbank in Zutphen toch vier jaar cel voor het neersteken van een taxichauffeur in Beekbergen.

De verdachte,  de 28-jarige M.O. uit Westervoort, vertelde de rechter dat de taxichauffeur tijdens de rit op  zondag 9 juni een mes uit het zijvakje van de auto pakte. ,,Het gaat om een uit de hand gelopen ruzie’’, aldus de verdachte. ,,Hij pakte een mes, dat mes heb ik vervolgens gepakt en daarmee heb ik gestoken. Het was een paniekaanval. Het is niet goed te praten maar ik moest hem van me afhouden.’’

Pinnen mislukte

De steekpartij vond plaats even voor zeven uur in de buurt van de kruising van de Dorpstraat en de J. van Schaffelaarweg. De verdachte wilde naar Arnhem, maar had onvoldoende geld bij zich. Hij wilde pinnen maar dat mislukte.

Eenmaal terug in de auto ontstond een ruzie. Vervolgens werd de taxichauffeur van het Apeldoornse taxibedrijf Het Loo enkele malen in zijn schouder en arm gestoken. Het Openbaar Ministerie heeft O. poging tot doodslag ten laste gelegd. 

Valse salarisstroken

Daarnaast wordt de man verdacht van een poging tot oplichting: hij zou met valse salarisstroken hebben geprobeerd een lening af te sluiten. Ook zou hij een man in Westervoort hebben bedreigd. Dat zou gaan om de ex van de vriendin van verdachte.

De verdediging beschikte tijdens de rechtszitting vorige week in Zutphen niet over alle stukken, daarom werd de zaak uitgesteld tot donderdag 14 november. 

O. heeft een fors strafblad en zit inmiddels bijna een halfjaar in voorarrest. Als het aan de officier van justitie ligt, blijft hij nog een tijdje in zijn cel.

Vonnis over twee weken.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn