De politie was donderdagavond duidelijk aanwezig op de rotonde, met een paar gerichte acties tegen individuele personen.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie was donderdagavond duidelijk aanwezig op de rotonde, met een paar gerichte acties tegen individuele personen. © Luciano De Graaf

Vijf mensen krijgen verbod om nog naar oranjerotonde te gaan, Apeldoorn plaatst camera’s

Vijf mensen mogen zich gedurende de rest van het Europees kampioenschap voetbal niet meer laten zien op de zogenoemde oranjerotonde in Apeldoorn. Het gaat om mensen die afgelopen nacht zijn aangehouden, toen een massa op het verkeersplein samenkwam. Apeldoorn waarschuwt die maatregel vaker te gaan opleggen.

0 reacties

 1. Dominee legt condoleanceregister voor Peter R. de Vries in kerk Apeldoorn: ‘Hij streed voor gerechtigheid’
  video
  2

  Dominee legt condolean­ce­re­gis­ter voor Peter R. de Vries in kerk Apeldoorn: ‘Hij streed voor gerechtig­heid’

  Wie niet in de gelegenheid is om vandaag afscheid te nemen van de vermoorde misdaadjournalist Peter R. de Vries in Amsterdam, kan vandaag een condoleanceregister ondertekenen in de Grote Kerk in Apeldoorn. Mede-initiatiefnemer predikant ds. Bert Schüssler wil hiermee inwoners van Apeldoorn en omstreken de mogelijkheid bieden De Vries een laatste eer te bewijzen.
 2. Door ‘Andorra’ zijn de huilbuien van mountainbikester Anne Terpstra verleden tijd: ,,Ik ben veel liever voor mezelf geworden”
  PREMIUM
  VIDEO & AUDIO

  Door ‘Andorra’ zijn de huilbuien van mountainbi­kes­ter Anne Terpstra verleden tijd: ,,Ik ben veel liever voor mezelf geworden”

  Ze kijkt nog regelmatig naar de enorme foto boven de grote hoekbank. Het beeld van Anne Terpstra (30), voor de tweede keer in haar leven deelnemer aan de Olympische Spelen, die juichend met twee armen de lucht in de finish over gaat en haar overwinning viert in Andorra. Waarmee ze de eerste Nederlandse mountainbikester werd die een wereldbekerwedstrijd won. Een moment dat haar leven heeft veranderd. ,,Ik ben liever voor mezelf geworden.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn