Vrachtwagen met vrachtwagens brandt uit langs A50 bij Loenen

videoEen vrachtwagen is vanavond volledig uitgebrand langs de A50 bij Loenen. De chauffeur kon zijn voertuig op weg naar Apeldoorn nog op de vluchtstrook plaatsen toen hij merkte dat er iets mis was. Daarna sloegen de vlammen er uit. Brandweermannen waren snel ter plekke maar konden niet voorkomen dat de vrachtwagen uitbrandde.

De vrachtwagen was geladen met drie nieuwe trucks, meldt fotograaf Jean-marc Regelink ter plekke. Daarvan is er één door de brand beschadigd, geeft hij aan. De chauffeur is volgens hem niet gewond geraakt.

Rond negen uur meldde Rijkswaterstaat dat er twee kilometer langzaam rijdend verkeer was als gevolg van de vlammenzee. De rechter rijstrook werd afgesloten. Inmiddels wordt de vertraging niet meer genoemd.

Volledig scherm
De brandweer snelt naar een brandende vrachtwagen langs de A50 bij Loenen. © Jean-marc Regelink/ Persbureau Heitink
  1. Leerlingen KSG blazen stof van Europees Parlement
    PREMIUM
    Video

    Leerlingen KSG blazen stof van Europees Parlement

    Politiek en jongeren. Ze lijken mijlenver uit elkaar te staan. Wat heeft een 14-jarige met het Europees parlement? Op de KSG schrijven deze week 75 leerlingen uit vijf verschillende landen aan resoluties voor het Europees Jeugdparlement. ,,Ik had er niet veel mee’’, erkent Marijke Hendriks. ,,Maar het is wel handig om er meer van te weten. En samen met leeftijdgenoten uit andere landen werken is leuk. Dit is absoluut niet stoffig.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn