Vriendjes maken op Apeldoornse buurtcamping Matenpark

Vriendjes maken op de reguliere camping, dat doet vrijwel ieder kind. Maar hoe leuk is het dat je nu een vriendje of vriendinnetje maakt die ook nog eens bij je om de hoek woont? Met wie je straks na schooltijd gewoon kan gaan spelen? 

Ze zitten samen lekker te kleuren in het kleurboek, aan de picknicktafel onder het grote doek. ,,Wij zijn nu vriendinnetjes, we wonen vlak bij elkaar, leuk hè. De camping is heel leuk, we willen hier altijd wel blijven”! Zeggen twee jonge meisjes  enthousiast die het volgende moment alweer achter elkaar aanrennen op het campingterrein. Ook de 10-jarige Quintino geniet van het weekeindje kamperen bij hem om de hoek. Hij glundert helemaal als hij over zijn ervaringen op de camping mag vertellen. ,,Ik heb nieuwe vriendjes gemaakt en we doen hier leuke dingen. Er was een meneer met slangen, van hem heb ik veel geleerd. En we gaan ook nog muizenvallen zetten. Ja, best jammer dat het vandaag alweer is afgelopen”.

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn