Vrouw ontdekt bosbrand vlak bij vakantiepark in Beekbergen

videoDe brandweer is gisteravond uitgerukt voor een bosbrand vlak bij een bungalowpark in Beekbergen. Dankzij snel handelen kon worden voorkomen dat het vuur zich uitbreidde.

De brand werd rond 23.00 uur ontdekt door een vrouw die vlammen zag in het bos, nabij vakantiepark Eldorado aan de Lage Bergweg. De brandweer werd ingeschakeld en trof een gebied van zo'n veertig vierkante meter aan dat in lichterlaaie stond. 

Smalle wegen

Om de hoge vlammen te bestrijden, werd direct een tweede peloton opgeroepen en moest een voertuig met extra water aanrukken. Omdat de wegen in de omgeving smal zijn, riep de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland (VNOG) op om ruim baan te maken voor de hulpvoertuigen. 

Omstreeks 23.30 uur was het vuur onder controle en werd het sein 'brand meester' gegeven. ,,Dankzij snelle opschaling is de omvang van de brand beperkt gebleven'', stelt de VNOG.

Zuurstof

Om de brand goed uit te krijgen werd in de buurt nog een plek ingericht waar de brandweervoertuigen water konden bijtanken. Daarnaast werd een kraan ingezet om het smeulende hout en de takken uit elkaar te trekken. Vanwege de grote hoeveelheid rook droegen de brandweerlieden speciale zuurstofmaskers.

Over de oorzaak van de brand is volgens de VNOG nog niets bekend. Het incident had uiteindelijk geen gevolgen voor de gasten op het bungalowpark.

Volledig scherm
De brand woedde in een bosperceel vlak bij een bungalowpark in Beekbergen. © Roland Heitink

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn