Hoofdingang van het appartementencomplex Roco in de buitenwijk Shanzu waar Herman Rouwenhorst (55), naar Keniaanse begrippen een ‘multimiljonair’, zou zijn vermoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdingang van het appartementencomplex Roco in de buitenwijk Shanzu waar Herman Rouwenhorst (55), naar Keniaanse begrippen een ‘multimiljonair’, zou zijn vermoord. © privebeeld

Vrouw van vermoorde Apeldoorner Herman Rouwenhorst (55) gearresteerd in Kenia

updateDe Keniaanse politie heeft de vrouw van de vermoorde Herman Rouwenhorst (55) vandaag gearresteerd. Riziki Cherono wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord en zou deze in scène hebben gezet. Dat blijkt uit verklaringen van twee kinderen van Cherono. Zij waren op het moment van de moord aanwezig in het appartement.

 1. Apeldoorn wekt grote ergernis met verlagen snelheid op ‘dodenweg’ langs kanaal
  PREMIUM

  Apeldoorn wekt grote ergernis met verlagen snelheid op ‘dodenweg’ langs kanaal

  De snelheidsverlaging die de gemeente Apeldoorn eenzijdig doorvoerde op de ‘dodenweg’ langs het Apeldoorns Kanaal, is volstrekt ongewenst en moet direct van tafel. Met het terugbrengen van de maximumsnelheid tot zestig kilometer per uur, zwichtte het college van burgemeester en wethouders voor politieke druk in plaats van een weloverwogen besluit te nemen. Die kritiek komt van meerdere partijen in het gebied tussen Apeldoorn en Eerbeek.
 2. Apeldoornse voorzitter Laatste Wil reageert op nieuwe arrestaties: ‘Heb leden niet aan een touwtje’
  PREMIUM

  Apeldoorn­se voorzitter Laatste Wil reageert op nieuwe arresta­ties: ‘Heb leden niet aan een touwtje’

  Twee leden van Coöperatie Laatste Wil zijn deze week aangehouden in het al langer lopende onderzoek naar mogelijke hulp bij zelfdoding. Dat justitie donderdag in een persbericht hierover hun lidmaatschap van de organisatie expliciet vermeldde, ziet coöperatie-voorzitter Jos van Wijk uit Apeldoorn als een poging om zijn club in diskrediet te brengen. ,,Ontoelaatbare framing."

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn