Volledig scherm
PREMIUM
Winkelcentrum De Oranjerie in Apeldoorn wordt verbouwd. © Kevin Hagens

Warmte én een verbouwing; shoppers laten Oranjerie (te veel) links liggen

De combinatie van het warme weer en een grootschalige verbouwing van het Apeldoornse winkelcentrum De Oranjerie komt het aantal bezoekers niet ten goede. De ondernemers weten dat ze even door de zure appel heen moeten bijten, maar zien het aantal bezoekers ondertussen dalen.

De hoofdingang is nog altijd afgesloten, met een rode loper vanuit de Hoofdstraat worden klanten toch zoveel mogelijk naar binnen geloodst. Eenmaal binnen is het eerste stukje van het Apeldoornse winkelcentrum nog gevuld, maar na de tijdelijke winkel van Bakker Bart en modewinkel Jac Hensen is het zoeken naar de winkels die nog open zijn. 

  1. Miljoenentekort Apeldoorn verdubbeld door uitspraak rechter over vakantiehuisjes

    Miljoenen­te­kort Apeldoorn verdubbeld door uitspraak rechter over vakantie­huis­jes

    Een uitspraak van de Hoge Raad over recreatieterreinen heeft forse financiële gevolgen voor de gemeente Apeldoorn. Die schiet er dit jaar circa 2 miljoen euro bij in, doordat vanaf de vakantieparken nu minder belasting binnenkomt. Apeldoorn sluit het jaar af met een exploitatietekort van 6,5 miljoen (3,4 miljoen euro meer dan in mei werd verwacht) maar hoopt dankzij grondverkoop een miljoen in de plus te eindigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn