Wat deed de politie fout bij aanhouding van twee tienermeiden in Apeldoorn?

videoZe werden uitgescholden door agenten. Zaten urenlang vast. Mochten niet met hun ouders praten en waren doodsbang. Twee Apeldoornse tienermeiden liepen een trauma op door het optreden van de politie nadat ze werden verdacht van het stelen van een lippenstift. Hoewel hun onschuld snel vast stond, ging de verdenking pas later met veel moeite van tafel. De ouders zijn woedend: ,,In plaats van sorry te zeggen blijft de politie in zijn eigen leugens geloven.’’

Ik ben bang voor de politie geworden, mijn vertrouwen in de politie is weg. Ik wilde bij de politie werken maar nu niet meer omdat ik nu weet hoe ze mensen behandelen. Was getekend, Carmen (15), een vrolijke Apeldoornse tiener. Het is haar droom om bij de politie te werken, maar die wens heeft ze laten varen na de gebeurtenissen van voorjaar 2018. Ze schrijft deze woorden in november, vlak voordat haar zaak – en die van haar vriendin Daphne (14) – zou dienen bij de klachtencommissie van de Apeldoornse politie.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn