Volledig scherm
PREMIUM
Het defensie-terrein bij Nieuw Milligen. © Maarten Sprangh

Wat moet het Korps Mariniers in de bossen bij Apeldoorn?

Het Korps Mariniers verkast zeer waarschijnlijk van Doorn naar Nieuw Milligen. Tot groot genoegen van de mariniers zelf. Wat betekent de komst van ruim tweeduizend elitetroepen naar de bossen bij Apeldoorn? ,,De Veluwe is een logische keuze, er zijn hier al veel militaire faciliteiten.”

De achterban van de militaire vakbond AMFP slaakte gisteren een zucht van verlichting. Het Korps Mariniers verhuist niet naar Zeeland, zoals eerst het plan was, maar hoogstwaarschijnlijk naar Gelderland. Al wordt dat nog niet officieel bevestigd. ,,Dat betekent dat ze in de regio blijven, want ze zitten nu nog in Doorn. Als ze naar Zeeland waren gegaan, hadden veel gezinnen moeten verhuizen”, zegt Arjen Rozendal van de bond.

  1. Politiestudenten geslaagd: 35 bekeuringen bij verkeerscontrole in Apeldoorn

    Politiestu­den­ten geslaagd: 35 bekeurin­gen bij verkeers­con­tro­le in Apeldoorn

    Studenten van de Politieacademie zijn geslaagd voor hun examen Verkeerscontrole. Met glans, want vrijdag werden verspreid over Apeldoorn maar liefst 35 bekeuringen uitgeschreven. De agenten in de dop betrapten samen met het verkeersteam van de politie Oost-Nederland onder andere elf bestuurders die niet handsfree belden maar hun mobiel in de hand hielden. Voor datzelfde vergrijp werden ook twee fietsers op de bon geslingerd.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn