Volledig scherm
© Persbureau Heitink

Wéér is het raak: brand in speelhuisje Matenschans in Apeldoorn

In het speelkasteel van de Matenschans in Apeldoorn heeft dit weekend opnieuw een brandje gewoed. De politie gaat uit van brandstichting. Het speeltoestel is al vaak beschadigd door vandalisme en brandjes.

Het houten speelkasteel was nota bene nog dichtgetimmerd na eerdere vernielingen; het is op dit moment te onveilig om in te spelen. Onlangs werd duidelijk dat de gemeente Apeldoorn net van plan was om het toestel weer te gaan herstellen, zodat het rond de zomer weer open kan. Dat zou tussen de 6000 en 7500 euro gaan kosten.

Openbreken

Het speelhuis werd de afgelopen maanden, terwijl het afgesloten was, ook al twee keer opengebroken en ondergespoten met graffiti. De Matenschans ligt nabij sporthal Matenpark. De mooie speelvoorziening kostte 120.000 euro.

Dit weekend werd de brandweer zaterdagavond rond twaalf uur opgeroepen om na de Matenschans te komen. Na het blussen hebben de brandweerlieden het huisje met lint afgezet. Er is nieuwe schade ontstaan. Een reeks planken is grotendeels verbrand.

Het kasteel zou eigenlijk een droom van spelende kinderen moeten zijn, maar sinds de opening in 2014 wordt de speelplek geteisterd door vandalen.
Volledig scherm
Het kasteel zou eigenlijk een droom van spelende kinderen moeten zijn, maar sinds de opening in 2014 wordt de speelplek geteisterd door vandalen. © Jeroen Pol

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn