Drukte bij IJs van Co in Hoenderloo.
Volledig scherm
Drukte bij IJs van Co in Hoenderloo. © Cees Baars Apeldoorn

Wereldberoemde ijssalon op de Veluwe ziet vanwege gebiedsafsluitingen toch af van heropening: ‘Toestroom zou enorm worden’

‘We gaan vrijdag weer open’, jubelde IJs van Co gisteren op Facebook. Een dag later is de stemming in Hoenderloo compleet omgeslagen. Vanwege de verwachte paasdrukte gaat er een kruis over. 

De voorbije dagen trof de wereldberoemde ijssalon aan de Krimweg juist allerlei maatregelen voor een heropening. Om aan de coronarichtlijnen te voldoen werden er onder meer stickers en hekken geplaatst. Dat was noodzakelijk om op verantwoorde wijze open te kunnen. Zodra de zon begint te schijnen staat er immers binnen no-time een flinke rij voor het loket.

Op slot

Woensdagmiddag maakte de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland echter bekend dat er de komende dagen diverse gebieden in de omgeving op slot gaan. IJs van Co verwacht dat de toestroom van klanten daardoor ‘enorm’ wordt.  In overleg met de afdeling handhaving van de gemeente Apeldoorn is daarom besloten de heropeningsplannen voorlopig in de ijskast te zetten.  

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn