Volledig scherm
De werkzaamheden aan het voormalige UWV-pand zijn begonnen. © Hanne Koops

Werkzaamheden aan tijdelijke opvanglocatie Christiaan Geurtsweg in Apeldoorn van start

De eerste werkzaamheden aan het voormalige UWV-pand aan de Christiaan Geurtsweg zijn gestart. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), wil de locatie nog voor het einde van het jaar gebruiken voor de opvang van maximaal vierhonderd asielzoekers.

De eerste werkzaamheden zijn gestart, buiten staat een bouwcontainer die mondjesmaat gevuld wordt met bouwafval. Naast een installatiebedrijf zijn ook de eerste schoonmakers aan de slag om de locatie op te frissen. Voordat het nu opnieuw geschikt is als opvanglocatie, moeten er nog verschillende reparaties uitgevoerd worden. Zo is er een aantal ramen kapot, net als de centrale verwarming. Ook het meubilair ontbreekt nog.

Maandag 10 december kunnen belangstellenden een kijkje nemen in het nu nog leegstaande pand. Het COA geeft, in samenwerking met de gemeente Apeldoorn, meer informatie over de tijdelijke opvanglocatie. 

Begin november maakte de gemeente Apeldoorn bekend mee te werken aan de vraag vanuit het COA voor het openen van een tijdelijke opvanglocatie. Het voormalige UWV- pand aan de Christiaan Geurtsweg werd in 2016 ook al klaargemaakt voor de opvang van asielzoekers. Na een aantal maanden uitstel, bleek de inzet van het pand niet meer nodig, asielzoekers werden er uiteindelijk nooit opgevangen. Sindsdien stond het pand leeg.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn