Willem-Alexander komt in kerststemming met Apeldoornse fijnspar

VIDEOAls Koning Willem-Alexander de komende donkere dagen nog aan het werk gaat, kijkt hij uit op een twaalf meter hoge spar uit Apeldoorn. De kerstboom staat te pronken op het voorplein van paleis Noordeinde.

Nu Sinterklaas het land uit is, komt ook het Koninklijk Huis in de kerststemming. En daar hoort natuurlijk een flinke kerstboom bij. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft een video gemaakt over de reis van de boom van Kroondomein Het Loo naar Den Haag. 

In de video is te zien hoe in Apeldoorn de kettingzaag in de stam van de fijnspar wordt gezet. De boom gaat daarna op een vrachtwagen en wordt in Den Haag met een kraan over het hek getild. Op het voorplein van het werkpaleis van de koning worden er vervolgens niet minder dan 2500 ledlampjes in de boom gehangen.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
De Apeldoornse fijnspar wordt bij Paleis Noordeinde over het hek getild. © Still uit video Rijksvoorlichtingsdienst

Tweede Kamer

De koninklijke fijnspar is niet de enige boom die voor de kerstdagen vanuit deze regio naar Den Haag is vervoerd. Gisteren legde boswachter Harco Bergman in het Kuinderbos vakkundig een boom om die naar de Tweede Kamer is gebracht. Het is het vierde jaar op rij dat de boom van de Tweede Kamer uit de Noordoostpolder komt. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
 1. Samenwerking Isala en Gelre werpt vruchten af: ernstige complicaties na alvleesklieroperaties ver onder landelijk gemiddelde

  Samenwer­king Isala en Gelre werpt vruchten af: ernstige complica­ties na alvlees­klier­ope­ra­ties ver onder landelijk gemiddelde

  De samenwerking die Gelre Ziekenhuizen en Isala enkele jaren geleden zijn aangegaan op het gebied van oncologie, werpt zijn vruchten af. Het aantal complicaties dat na een alvleesklieroperatie optreedt, ligt in het Isala Oncologisch centrum ver onder het landelijke gemiddelde. Waar het landelijke gemiddelde over de laatste twee jaar op 27 procent uitkomt, is dat van Isala 15 procent.
 2. Volkstuinvereniging Apeldoorn opgeschrikt door nachtelijke brand: ‘Misschien moeten we een noodfonds oprichten’
  PREMIUM
  video

  Volkstuin­ver­e­ni­ging Apeldoorn opge­schrikt door nachtelij­ke brand: ‘Misschien moeten we een noodfonds oprichten’

  Ze balen er allemaal goed van, de leden van de Eerste Apeldoornse Volkstuindersvereniging. Een felle brand legde de kweekkas en het schuurtje van één van de leden in de nacht van vrijdag op zaterdag volledig in de as, brandstichting wordt niet uitgesloten. ,,We hebben vaker last van vernielingen en diefstal, maar dit vind ik wel heel erg’’, zegt voorzitter Jurrie Noordijk.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn