Volledig scherm
PREMIUM
Met dit spandoek wijzen de winkeliers op 't Fort in Apeldoorn hun klanten op de nieuwe situatie. © Arnoud Heins

Winkelcentrum in Apeldoorn heeft opeens meer ‘blauwe plekken’ en dat is duidelijk even wennen

Winkelcentrum ‘t Fort in Apeldoorn heeft nu ook aan de kant van de Dirk van den Broek een blauwe parkeerzone. Hoewel daar onder meer met een speciaal spandoek op gewezen wordt, is het nog lang niet tot iedereen doorgedrongen.

Dat blijkt uit twee steekproeven die deze krant dit weekeinde heeft gehouden. Vrijdagavond rond 19.00 uur ligt er in slechts twee van de acht auto's een blauwe schijf op het dashboard. Alleen de bestuurders van deze voertuigen mogen hier twee uur legaal staan, de rest riskeert een boete van 95 euro. En daar komt dan ook nog eens negen euro aan administratiekosten bovenop.

  1. Politiestudenten geslaagd: 35 bekeuringen bij verkeerscontrole in Apeldoorn

    Politiestu­den­ten geslaagd: 35 bekeurin­gen bij verkeers­con­tro­le in Apeldoorn

    Studenten van de Politieacademie zijn geslaagd voor hun examen Verkeerscontrole. Met glans, want vrijdag werden verspreid over Apeldoorn maar liefst 35 bekeuringen uitgeschreven. De agenten in de dop betrapten samen met het verkeersteam van de politie Oost-Nederland onder andere elf bestuurders die niet handsfree belden maar hun mobiel in de hand hielden. Voor datzelfde vergrijp werden ook twee fietsers op de bon geslingerd.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn