Dirk Jan van Zoest: ,,Mensen zullen het niet snel zeggen, maar geschiedenis gaat heel vaak over wie we zijn als mens en hoe we zo zijn geworden."
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Jan van Zoest: ,,Mensen zullen het niet snel zeggen, maar geschiedenis gaat heel vaak over wie we zijn als mens en hoe we zo zijn geworden." © Rob Voss

Wordt Dirk Jan van Zoest uit Apeldoorn de beste geschiedenisleraar van Nederland?

Vijftien docenten uit het voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor de titel Geschiedenisdocent van het jaar. Ondanks dat scholen het afgelopen jaar voor een deel gesloten waren, zijn meer dan honderd docenten uit het hele land, door hun leerlingen en collega’s voorgedragen. Dirk Jan van Zoest (47), sinds drie jaar docent op het Aventus Lyceum in Apeldoorn, doet een gooi naar de titel. 

  1. Op je telefoon tijdens een ongeluk? Dit nieuwe politieteam heeft dat straks zo achterhaald
    PREMIUM

    Op je telefoon tijdens een ongeluk? Dit nieuwe politie­team heeft dat straks zo achter­haald

    ‘Hey bro, je niffa is toch bonker, ik heb osso een paar ora’s die nog niet doodgemaakt zijn’. Lange tijd abracadabra voor de politie, maar dankzij TROI is straattaal nu zo in begrijpelijk Nederlands omgezet. Zoals dat nieuwe team ook snel kan checken of betrokkenen bij een verkeersongeval aan hun telefoon zaten. ,,Hoe complexer de data, hoe interessanter het wordt ons in te schakelen.”
    Apeldoorn

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn