Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Wraking Veluwse zakenvrouw afgewezen; zaak over miljoenenfraude gaat door

De strafzaak tegen de 64-jarige zakenvrouw Annique B. gaat door. De wrakingskamer heeft het verzoek om de rechters in Zwolle te vervangen donderdagmiddag afgewezen. De vrouw staat terecht voor grootschalige faillissementsfraude in onder meer Epe en Apeldoorn.

 1. ‘Supertrotse’ Apeldoornse ouders van zilveren roeier Stef Broenink voelden de spanning tijdens, maar vooral de dagen voor de race
  PREMIUM

  ‘Supertrot­se’ Apeldoorn­se ouders van zilveren roeier Stef Broenink voelden de spanning tijdens, maar vooral de dagen voor de race

  De vlag gaat uit in Apeldoorn, waar Annemarieke (57) en Hans Broenink (61) al ’s ochtends vroeg hun zoon Stef (30) naar een zilveren olympische medaille zagen roeien. De spanning zat er vooral in of ze konden starten door de dreiging van coronabesmetting. Maar dinsdagavond kwamen de verlossende woorden: Stef mocht roeien. ,,We zijn supertrots, dit is zo mooi.”
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn