Zeldzame bamboemaki geboren bij Apenheul

VIDEOIn Apenheul is een zeldzame Alaotra bamboemaki geboren. Het Apeldoornse dierenpark is blij met de geboorte. De Alaotra bamboemaki is een van de 25 meest bedreigde primaten (apen en halfapen) ter wereld.

Apenheul maakt deel uit van het Europese fokprogramma dat deze van Madagaskar afkomstige soort in de dierentuinen in stand wil houden.

 In het wild wordt hun leefgebied steeds ingeperkt door de aanleg van rijstvelden. Er leven nog maar een paar duizend bamboemaki’s in het wild. 

De groep bamboemaki’s in Apenheul bestaat nu uit 7 dieren, in de Europese dierentuinen leven er in totaal zeventig. 

In de mond

Bamboemaki’s hebben tijdens hun eerste levensweken alle hulp van hun moeder nodig, meldt Apenheul, daarna zijn ze al snel zelfstandig. De moeders dragen hun kinderen de eerste weken in hun mond als ze ze willen verplaatsten. 

Volledig scherm
Volwassen bamboemaki. © Apenheul
  1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
    PREMIUM

    Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

    Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn