Klanten wachten keurig op hun beurt om de koopjeswinkel binnen te gaan.
Volledig scherm
Klanten wachten keurig op hun beurt om de koopjeswinkel binnen te gaan. © Johannes Rutgers

Zelfs bij de altijd drukke Action in Apeldoorn-Zuid is het nu rustig(er)

De Action is in normale tijden zo ongeveer alles wat niet bij corona-maatregelen past. Mensen lopen er in en uit, binnen is het vrijwel doorlopend lekker druk, in de gangpaden passeren klanten elkaar dicht en dezelfde spullen worden volop door verschillende mensen betast. Maar zelfs hier gaat alles nu heel gedoseerd.

Bij de Action aan de Maasstraat in Apeldoorn-Zuid staan mensen keurig buiten in een rij met voldoende afstand te wachten op hun beurt. Binnen houdt een medewerker in een oranje hesje achter de deur in de gaten of het maximaal aantal klanten niet overschreden wordt. Het is duidelijk rustiger dan normaal: de parkeerplaats die normaal goed gevuld is, heeft nu nog volop plek.

In heel Nederland nemen winkels deze dinsdag maatregelen om het aantal klanten dat tegelijk binnen is, te beperken.

Een zeldzaam beeld tijdens openingstijden: volop plek op de parkeerplaats bij de Action in Apeldoorn-Zuid.
Volledig scherm
Een zeldzaam beeld tijdens openingstijden: volop plek op de parkeerplaats bij de Action in Apeldoorn-Zuid. © Johannes Rutgers
 1. Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens seniorenuurtje in Apeldoorn
  PREMIUM

  Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens senioren­uur­tje in Apeldoorn

  De zon is nog niet boven de horizon wanneer de eerste klanten met een winkelwagentje het AH-filiaal op winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn binnengaan. Het is maandagochtend en het van 07.00 tot 08.00 uur speciaal voor ouderen ingestelde boodschappenuurtje is net begonnen. Albert Heijn is ene van de supermarkten die helpt zo de ‘kwetsbare groep te beschermen in verband met het coronavirus’. En dat wordt gewaardeerd.
 1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

  Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

  Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn