Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer aan de Asselsestraat wordt deze winter een aantal bomen gekapt. © Kevin Hagens

Zevenhonderd bomen tegen de vlakte in Europese bomenhoofdstad Apeldoorn

Circa zevenhonderd bomen gaan de komende maanden tegen de vlakte in de Europese bomenhoofdstad Apeldoorn. Wethouder Wim Willems komt met die aankondiging om ‘optimaal transparant te zijn’ richting bevolking. Alle bomen waar het om gaat staan op een digitale kaart. Of die ook zichtbaar wordt gemaakt voor burgers heeft de wethouder nog niet bedacht.

Reden om de naderende kap te melden is dat de gemeente ophef hierover voortaan wil voorkomen, zegt Willems. Die ontstaat wanneer mensen zien dat ‘ineens’ de zaag gaat in bomen waarvan zij niet wisten dat er plannen waren om die te vellen. 

  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn