Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer aan de Asselsestraat wordt deze winter een aantal bomen gekapt. © Kevin Hagens

Zevenhonderd bomen tegen de vlakte in Europese bomenhoofdstad Apeldoorn

Circa zevenhonderd bomen gaan de komende maanden tegen de vlakte in de Europese bomenhoofdstad Apeldoorn. Wethouder Wim Willems komt met die aankondiging om ‘optimaal transparant te zijn’ richting bevolking. Alle bomen waar het om gaat staan op een digitale kaart. Of die ook zichtbaar wordt gemaakt voor burgers heeft de wethouder nog niet bedacht.

Reden om de naderende kap te melden is dat de gemeente ophef hierover voortaan wil voorkomen, zegt Willems. Die ontstaat wanneer mensen zien dat ‘ineens’ de zaag gaat in bomen waarvan zij niet wisten dat er plannen waren om die te vellen. 

  1. Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?
    PREMIUM

    Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?

    Afgelopen dinsdag overleed de 26-jarige Apeldoorner Mike ter Halle nadat hij vorig weekeinde vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot. De politie hield de 18-jarige in eerste instantie aan op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. De rechter-commissaris besloot dinsdag de verdachte nog zeker veertien dagen vast te houden, en de verdenking te verzwaren naar poging tot doodslag. Waarom is er sprake van een verdenking poging tot doodslag?

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn