Illustratie uit boek Dialoogje van Steve L'Homme. De wijze uil gaat de sombere Kim uitleggen waarom ze niet naar school kan.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie uit boek Dialoogje van Steve L'Homme. De wijze uil gaat de sombere Kim uitleggen waarom ze niet naar school kan. © Steve L'Homme

Zoontje (7) worstelt met coronavirus, dus komt kinderboekenschrijver uit Apeldoorn met een verhelderend boekje

Hij heeft zelf een zoontje van zeven jaar. Kinderboekenschrijver Steve L’Homme uit Apeldoorn ziet met eigen ogen hoe zijn kind worstelt met het feit dat hij niet naar school kan. ,,Hij kan het maar moeilijk begrijpen.” Dus, dacht Steve, dan schrijf ik er een boekje over. ,,Als handvat voor ouders en hun kinderen om het gesprek aan te gaan over het coronavirus.”

Steve L’Homme: ,,De kranten, televisie, radio, alles staat  bol van het coronavirus. Terecht ook. Maar het virus heeft niet alleen gevolgen voor volwassenen. Zeker ook voor alle kinderen die nu niet naar school kunnen gaan. Ik zie het aan mijn eigen zoon, hij vindt het allemaal maar vreemd. Ik dacht: wat kan ik vanuit mijn professie bijdragen? En dus ontstond het plan om er een boekje over te schrijven. Om ouders en hun kinderen een soort van hart onder de riem te steken.”

  1. Herman Reuvers, adviseur bij de politieacademie in Apeldoorn: ‘Vrouwen tonen vaker lef voor eigen carrière’
    PREMIUM

    Herman Reuvers, adviseur bij de politieaca­de­mie in Apeldoorn: ‘Vrouwen tonen vaker lef voor eigen carrière’

    Meer vrouwen naar de top, het wordt met de komst van het vrouwenquotum een steeds hardere eis. Maar hoe doen bedrijven het in onze regio? Zijn het nog steeds mannenbolwerken? Hoe rekenen zij af met ouderwetse opvattingen? Blijft het bij mooie woorden of...? Deze week in gesprek met Herman Reuvers, strategisch directie-adviseur bij de Politieacademie in Apeldoorn, het opleidingsinstituut van de Nationale Politie.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn