Zwaargewonden na steekpartij in Apeldoorn, verdachten aangehouden

videoIn de wijk Matenveld in Apeldoorn zijn vanmorgen vroeg vijf mannen opgepakt na een steekpartij op de hoek van de Heemradenlaan en het Musketiersveld. Twee van hen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Rond half drie vanmorgen werd de politie gewaarschuwd. Een in een woning begonnen conflict zou zich naar buiten hebben verplaatst waarna het op de kruising tot een steekpartij zou zijn gekomen. 

Lees verder onder de foto:

Volledig scherm
De steekpartij vond plaats op de T-kruising van het Musketiersveld en de Heemradenlaan. © Pim Velthuizen

Daarbij waren drie mensen betrokken die in verschillende richtingen de woonwijk in vluchtten. De politie heeft de drie mannen gevonden. Twee van hen waren gewond en werden naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Zij zijn later officieel aangehouden. De derde is aangehouden en naar een politiebureau gebracht.

Wapens

De politie heeft een groot gebied in de wijk met linten afgezet, ook richting winkelcentrum De Eglantier. Er werd - ook met een munitiehond - gezocht naar mogelijk vuurwapens en messen waarmee gestoken is. 

Inwoners Apeldoorn

De vijf verdachte mannen zijn allemaal uit Apeldoorn afkomstig en tussen de 17 en 46 jaar oud. De politie gaat ook zondag verder met sporenonderzoek en het horen van getuigen van het incident. 

Volledig scherm
Een groot aantal straten zijn met linten afgezet in verband met de zoektocht naar steek- en mogelijk andere wapens. © Pim Velthuizen
 1. Carolien ter Linden verovert na rode loper nu ook de televisiewereld
  PREMIUM

  Carolien ter Linden verovert na rode loper nu ook de televisie­we­reld

  Vanaf oktober is op RTL 4 haar personalityshow Sweet Caroline te zien. De in Apeldoorn geboren en getogen Carolien ter Linden maakt naam als televisie-presentatrice. Het is een volgende stap in haar carrière, nadat de 44-jarige haar naam in de internationale modewereld vestigde. Zo ontving Ter Linden in 2011 de Amsterdam Fashion Award en is ze eigenaresse van haar bedrijf Passarella Moda, een bureau dat modellen scout en begeleidt.
 2. Autobedrijf Keijzers uit Apeldoorn schikt voor 2,5 miljoen euro met OM en belastingdienst
  PREMIUM

  Autobe­drijf Keijzers uit Apeldoorn schikt voor 2,5 miljoen euro met OM en belasting­dienst

  Autobedrijf Keijzers uit Apeldoorn treft na ruim twaalf jaar onderzoek een schikking met het Openbaar Ministerie en de belastingdienst. Voormalig eigenaar Tonny Keijzers betaalt in totaal 2,5 miljoen euro: een boete van 750.000 euro van een door het OM opgelegde strafbeschikking en circa 1,8 miljoen aan de fiscus. Daarnaast legt het OM hem een werkstraf op van 120 uur. Keijzers had tussen 2006 en 2011 te weinig aan btw afgedragen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn