Volledig scherm
PREMIUM
De indringende blik van een zwarte kat. © AD

Zwarte kat in asiel zelden de dupe van bijgeloof potentieel baasje

vrijdag de 13eHebben dierenasiels meer moeite om zwarte katten geplaatst te krijgen dan katten met een ander kleurtje? Deze vraagt dringt zich vandaag - vrijdag de dertiende - op. Menig bijgelovige associeert zwarte katten én deze dag immers met ongeluk.

,,Ik vind deze vraag nogal vergezocht'', zegt woordvoerder Carmen Silos van Dierenasiel de Kuipershoek in Klarenbeek. ,,Het gaat ons erom een kat geplaatst te krijgen. Als mensen niet op vrijdag de dertiende willen komen, doen ze  dat toch de twaalfde of veertiende?'' Silos heeft geen enkele aanwijzing dat zwarte katten lastiger aan een baasje komen dan andere katten.

  1. Berends zet ondanks vertrek nog boom bij azc in Apeldoorn
    PREMIUM

    Berends zet ondanks vertrek nog boom bij azc in Apeldoorn

    Hij heeft zich één ding heilig voorgenomen: die boom gaat hij planten. Sinds donderdag lijkt alles in het leven van John Berends te draaien om zijn benoeming als commissaris van de Koning in Gelderland, maar in de korte tijd dat hij nog in functie is verliest de Apeldoornse burgemeester de hoofdzaken niet uit het oog. ‘Die boom’ komt bij het nieuwe asielzoekerscentrum, heeft hij beloofd. Symbolisch voor het belang dat hij daar aan hecht.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn