Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

5,5 jaar cel voor Arnhemmer die tien keer instak op man en ervandoor ging

ARNHEM – Een 32-jarige Arnhemmer is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5,5 jaar voor poging tot doodslag in januari op een stadsgenoot in de nacht in diens woning. Hij bracht het slachtoffer tien steekwonden toe in arm, schouder, rug en hoofd en liet hem vervolgens achter.

Sommige verwondingen waren pinkdiep. Het slachtoffer liep onder meer een klaplong op. Hij had acuut medische zorg nodig. Hij heeft nu nog vooral psychische schade. De rechtbank oordeelde dat de Arnhemmer hem tienduizend euro vergoeding moet betalen.

De straf is ook voor het zodanig ernstig bedreigen van twee agenten die de Arnhemmer later aanhielden dat ze hun vuurwapen trokken.

In zijn eerste verhoor ontkende de Arnhemmer bij de woning van het slachtoffer te zijn geweest. Bij zijn tweede verhoor weigerde hij iets te zeggen. Toen uit onderzoek bleek dat bloed van het slachtoffer op zijn mes zat, verklaarde hij dat hij uit noodweer had gestoken.

Duf van alcohol en drugs

Hij vertelde op de zitting twee weken dat hij die nacht was wezen nachtvissen, dat hij duf was geworden van het roken van jointjes en drinken van alcohol en naar de woning van het slachtoffer was gegaan om cocaïne te kopen. Daar zou hij zijn aangevallen en zich hebben verdedigd. De rechtbank gelooft dat niet.

Ze verwijt de man dat hij er na de steekpartij vandoor ging. De man stuurde berichten naar iemand waarin hij zei dat hij dacht dat hij iemand had doodgestoken.

Gedragsdeskundigen hebben geen stoornis kunnen vaststellen. De officier van justitie had acht jaar geëist, maar de rechtbank vond dat te hoog. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem