A12 rond Arnhem weer vrij na problemen met gestrande vrachtwagen

ARNHEM - Een gestrande vrachtwagen op de A12 bij Arnhem zorgde vanochtend voor veel vertraging voor verkeer richting Ede en Utrecht. Volgens Rijkswaterstaat was de vertraging bij elkaar voor verkeer vanuit Zevenaar en de Achterhoek na 07.45 uur een klein uur, de ANWB meldde 26 kilometer file kort voor 08.00 uur, die al begon bij Beek. Om 10.00 uur waren de problemen verholpen.

De vrachtwagen kwam al voor 07.00 uur stil te staan even voor knooppunt Grijsoord bij Wolfheze. De rechterrijstrook werd afgesloten in de richting Ede.

Na 07.15 uur begon de berging van de truck, die was kort voor 08.00 uur afgerond. Daarna werd de vertraging snel minder. Kort voor 09.00 uur duurde de trip vanaf Beek tot Velperbroek nog een kleine 20 minuten langer dan normaal.  

Vanaf knooppunt Beek moesten weggebruikers al in de vroege ochtendspits richting Arnhem rekening houden met file. Rijkswaterstaat stelde na 07.30 uur een omleiding in voor verkeer richting Den Bosch, vanaf knooppunt Velperbroek via de A325 en A15. 

De A12 bij Zevenaar op archiefbeeld, foto ter illustratie.
Volledig scherm
De A12 bij Zevenaar op archiefbeeld, foto ter illustratie. © Jan Ruland van den Brink
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem